Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

8 Septembrie 2021
Vizualizari: 433
Comentează add

E-facturare înseamnă un sistem de facturare electronică, pe care agenţii economici îl vor utiliza pentru încărcarea, stocarea şi descărcarea tuturor facturilor.

Proiect de implementare a facturii electronice

iulian-olescu

   Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Proiectul privind implementarea facturării electronice este la nivelul la care s-a realizat deja o variantă demo, iar de săptămâna viitoare va funcţiona în relaţia companiilor cu instituţiile publice - a precizat astăzi premierul Florin Cîţu.

El a participat la şedinţa de lucru a Comitetului interministerial pentru implemnetarea proiectului e-facturare:

Florin Cîţu: Paşii următori sunt aşa: cam pe 15 septembrie să intrăm cu programul în producţie, dar să fie în test şi după aceea să avem de la 1 octombrie live. Este un proiect important, asta nu trebuie să mai spunem, că va elimina o mare parte din evaziunea fiscală, iarăşi nu mai trebuie spus, dar face parte din digitalizarea administraţiei publice şi aici trebuie să recunosc că lucrurile nu merg aşa cum trebuie, anul trecut am putut să avansăm, dar vedem că ne lovim de tot felul de bariere. Ceea ce mă aştept de la dvs. şi din acest proiect să vedem unde sunt aceste bariere, le identificăm, ca să putem după aceea să le eliminăm pentru a putea face întreaga digitalizare a administraţiei publice.

E-facturare înseamnă un sistem de facturare electronică, pe care agenţii economici îl vor utiliza pentru încărcarea, stocarea şi descărcarea tuturor facturilor, pe care le emit, la care au acces şi autorităţile fiscale. Sistemul urmează să fie utilizat în final în relaţiile între toţi operatorii economici.


Etichete factura electronicae-facturareflorin citu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live