Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

9 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1849
Comentează add

Unul dintre iniţiatorii proiectului, Emeric Pop, susţine că astfel de acţiuni vor viza şi alte cursuri de apă din judeţul Sălaj.

Proiect de ecologizare a râului Crasna

adrian-lungu-salaj

Râul Crasna. Foto: Agerpres.

Tineri elevi şi studenţi din localitatea Crasna au iniţiat un proiect de ecologizare a râului Crasna de la izvor şi până la ieşirea din ţară.

Tinerii au pornit pe jos din locul unde izvorăşte râul şi vor parcurge toate localităţile prin care trece cursul apei, pentru a-i convinge pe localnici să nu arunce deşeurile provenite din gospodării pe malurile apei.

De asemenea, participanţii la proiect vor împărţi pliante cu informaţii despre pericolul pe care îl reprezintă poluarea pentru resursele de apă potabilă.

Tinerii vor ecologiza cursul râului Crasna până la ieşirea din ţară şi vor discuta cu localnicii pentru a le explica importanţa depozitării deşeurilor provenite din gospodării în locuri special amenajate.

Unul dintre iniţiatorii proiectului, Emeric Pop, susţine că astfel de acţiuni vor viza şi alte cursuri de apă din judeţul Sălaj.

Numai că, mulţi dintre locuitorii satelor prin care trece râul Crasna nu beneficiază de servicii de salubrizare, situaţie în care nu au alternative în ceea ce priveşte depozitarea controlată a deşeurilor în locuri special amenajate pentru a nu polua medicul înconjurător.


Etichete CrasnaSălajrâuecologizaredeşeuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live