Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

19 Decembrie 2017
Vizualizari: 641
Comentează add

Proiect comun al pompierilor români şi sârbi pentru dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Proiect comun al pompierilor români şi sârbi

mihai-badescu

 Foto: Arhivă.

Fondurile europene sunt o soluţie şi pentru dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, iar pompierii din judeţul Mehedinţi dau un exemplu în acest sens.

Au reuşit să obţină, împreună cu cei din Serbia, fonduri europene de 2 milioane de euro pentru un proiect comun, după cum relatează corespondentul nostru, Mihai Bădescu.


Reporter: Banii vor contribui la dotarea salvatorilor cu autospeciale şi echipamente pentru intervenţii în caz de cutremur şi de inundaţii, dar şi la informarea populaţiei. Colonel Florentin Dragomir, comandantul ISU Mehedinţi.

Florentin Dragomir: Vom achiziţiona o autospecială cu echipamente destinate pentru intervenţia în caz de cutremur sau deblocări de sub dărâmături şi salvarea persoanelor. Tot în acest proiect avem o autospecială pentru suport logistic. Pe această autospecială vom avea echipament pentru dotarea unei baze de operaţii cu un număr de 70 de persoane sau poate fi folosită pentru cazarea a 70 de sinistraţi.

Reporter: Proiectul va întări şi cooperarea româno-sârbă pe situaţii de urgenţă, a declarat /Ban Kostici/, reprezentantul Ministerului de Interne din ţara vecină, prezent la lansare.
Ban Kostici: Acest proiect este foarte important pentru Republica Serbia. Asta este o ocazie ca noi la nivelul central să putem să ajutăm şi să achiziţionăm echipamentul pentru judeţele care sunt pe lângă graniţa transfrontalieră cu România.

Reporter: Acesta este cel de-al doilea proiect accesat de ISU Mehedinţi, iar în martie vor fi depuse noi proiecte care au în vedere dotarea cu autospeciale şi echipamente.


Etichete isumehedintipompieriromaniaserbiaautospecialeechipamente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live