Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

8 Noiembrie 2018
Vizualizari: 339
Comentează add

Proiect de lege pentru Modificarea Codului Rutier.

Proiect: Amenzi și pe baza înregistrărilor video primite de la șoferi

alex-lancuzov

Foto: Arhivă/ Poliția Română

Proiect de lege pentru Modificarea Codului Rutier :

Poliția Rutieră ar putea aplica amenzi și pe baza înregistrărilor video primite de la șoferi

Propunere pentru creșterea siguranței rutiere

Șoferii care nu respectă regulile de circulație ar putea fi amendați și pe baza unor sesizări pe care poliția le primește de la alți participant la trafic,  inclusiv înregistrări video realizate cu camerele de bord ale mașinilor sau cu telefoanele mobile.

Deocamdată este doar un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier, în prezent amenzile de circulație aplicându-se exclusiv doar atunci când un agent de circulație constată fapta, explică inițiatorul actului normativ, deputatul Mihai Botez :

,,Eu îmi propun să sporim cumva civismul. Îmi doresc ca cetățenii să fie cei cu inițiativă, să sesizeze o contravenție și pe baza acelor informații și înregistrări, agentul de poliție să constate abaterea, noi practice îi mai dăm niște ,,ochi” agentului. Cetățenii care filmează contravenția cu camera de pe bord sau cu telefonul mobil ori o trimit la poliție ori o încarcă pe un site special. Din filmare să reiasă locul, data și ora și numărul de înmatriculare. Cel care sesizează își asumă veridicitatea înregistrării.”

Acest proiect pentru modificarea Codului Rutier pornește de la exemplele din alte țări europene unde, la aplicarea amenzilor de circulație sunt admise și înregistrări video primite de la cetățeni.

Surse din cadrul Poliției Rutiere au precizat pentru RRA că această propunere poate fi utilă în condițiile în care se poate asigura și personalul necesar pentru verificarea tuturor sesizărilor.


Etichete amenzicodul rutierinregistrari video

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live