Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2020
Vizualizari: 404
Comentează add

Poiectul de lege referitor la starea de alertă propus de guvern intră pe traseu legislativ astăzi la Camera Deputaţilor.

Proiect de lege referitor la starea de alertă, la vot în Camera Deputaților

radiojurnal

Poiectul de lege referitor la starea de alertă propus de guvern intră pe traseu legislativ astăzi la Camera Deputaţilor, unde ar urma să fie supus şi votului în plen.

Documentul a trecut ieri de Senat. Mai multe detalii aflăm acum, în direct, de la reporterul Radio România Actualităţi, Alina Stănuţă. Alina, bună ziua! Te ascultăm.


Reporter: Bună ziua! Şedinţa din această dimineaţă a biroului permanent de la Camera Deputaţilor a fost programată pentru ca proiectul de lege iniţiat de guvern privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 prin care se instituie starea de alertă să fie repartizat comisiilor de specialitate pentru raport. De altfel, la această oră deputaţii din Comisia Juridică analizează proiectul.

Documentul va intra apoi în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi vot. Camera Deputaţilor este for decizional. Ieri, Senatul l-a adoptat cu 111 pentru, opt împotrivă şi 15 abţineri.

Voturile favorabile au venit de la PSD, PNL şi UDMR, USR s-a abţinut, iar ALDE a votat împotrivă.

Documentul a fost modificat în mare parte de senatori prin numeroase amendamente, printre care şi cel potrivit căruia instituirea strării de alertă în întreaga ţară trebuie încuviinţată de parlament.

Legislativul se pronunţă în termen de cinci zile. O altă modificare prevede că pe durata stării de alertă pentru neîndeplinirea gravă a atribuţiilor de serviciu pot fi suspendate din funcţii de conducere persoane din cadrul Ministerului Sănătăţii sau din unităţile aflate în subordine.

Suspendarea încetează de drept la încetarea stării de alertă. Acestea sunt informaţiile.

(RS)


Etichete proiect de legestare de alertacoronavirusparlamentsenat(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live