Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Mai 2021
Vizualizari: 344
Comentează add

Votul asupra propunerii va fi dat în Senat, ca primă cameră sesizată, în cursul săptămânii viitoare. Ar exista 24 de variante mutante ale virusului SARS-CoV-2 şi 13 în evaluare.

Proiect de lege-asistenţă medicală în afara specialităţii în pandemia COVID

radiojurnal

    Foto Arhiva/ Agerpres

Senatorii au dezbătut un proiect de lege care prevede că medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe care o au în perioada instituirii stării de urgenţă sau de alertă. Iniţiatorii proiectului, parlamentarii USR-PLUS, susţin că modificarea legislaţiei va ajuta sistemul medical dată fiind situaţia creată de pandemia de coronavirus. Senatorul Claudiu Mureşan, a făcut precizări pe acest subiect.  

Claudiu Mureşan: Odată cu creşterea marcantă a numărului de pacienţi, a fost nevoie de transformarea multor secţii care acordau servicii medicale în diferite alte specialităţi, în secţii COVID pentru a asigura asistenţa medicală în spitale de faza a doua sau în spitale de suport. De asemenea, au apărut în susţinerea efortului medici internişti, balneofizioterapeuți, chirurgi, ortopezi, medici urologi şi aşa mai departe.


Iniţiativa legislativă este susţinută şi de PSD, iar senatorul social-democrat, medicul Adrian Streinu-Cercel, îndeamnă la prudenţă, arătând că, deşi pandemia se află într-o fază de acalmie, există în circulaţie 24 de variante mutante ale virusului SARS-CoV-2 şi încă 13 în evaluare.

Votul asupra proiectului va fi dat săptămâna viitoare în plenul Senatului ca primă cameră sesizată, după cum a transmis redactorul RRA, Amalia Bojescu.


Etichete proiect legeasistență medicalăpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live