Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 747
Comentează add

Prohibiţia la pescuit ar putea începe mai devreme

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Prohibiţia pescuitului în România va începe, în acest an, cel mai probabil, la data de 4 aprilie, cu aproape o săptămână mai devreme decât în 2019. Aşa prevede propunerea de act normativ, caee urmează a fi adoptată de Ministerele Agriculturii şi Mediului. Ne oferă mai multe informaţii corespondenta noastră, Luisa Rosetti.

Reporter: Luisa Rosetti - Specialiștii din Galați susțin devansarea cu o săptămână a prohibiției pescuitului în România față de anul trecut, datorită caracteristicilor meteorologice din ultimii ani.
Neculai Patriche, directorul Institutului de Cercetări Piscicole: Avem o primăvară care debutează rapid, după care urmează o vară extrem de călduroasă, cu valori reduse ale debitelor pe Dunăre, ceea ce implică o reducere a spațiilor de hrănire și dezvoltare a materialului biologic, cu o supraviețuire mai redusă.

Reporter: Ion Munteanu, guvernatorul Deltei, solicită ca prohibiția șalăului și a bibanului să înceapă mai devreme decât prohibiția generală.

Ion Munteanu: Această perioada de prohibiție să continuie cu perioada normală, dar în care să nu se pescuiască la fel șalăul și bibanul, că acest ordin de prohibiţie poate genera niște disfuncțiuni în social este adevărat, dar dacă facem un ordin de prohibiție care să meargă efectiv pe protecția peștilor, în avantaj sunt și asociațiile și populația locală.

Reporter: Pescarii Deltei vor ca anul acesta să fie interzisă activitatea pe Canalul Lipoveni.

Cătălin Balaban, președintele Asociației Golovița: Având în vedere că tot s-a adâncit canalul și se creează un debit de apă necesar mediului pentru reproducerea șalăului, propunem să nu mai bage taliene, să nu mai bage vintile pe canalul respectiv.
Reporter: Pescarii au solicitat modificarea perioadei de prohibiție a scrumbiei, astfel încât aceasta să fie de 10, nu de 15 zile, cum prevede actuala propunere de act normativ.

 


Etichete prohibitiepescuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live