Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ciprian Iancu, Cluj

23 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1055
Comentează add

S-a deschis Centrul de Simulare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca.

Progres în medicină Progres în medicină - Conține audio

ciprian-iancu-cluj

foto: Ciprian Iancu

Centrul de aptitudini şi simulare în medicină, singurul din România reuneşte simulări pentru tehnici medicale din majoritatea disciplinelor.

Centrul se întinde pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi şi este format din patru laboratoare: imagistică, prim-ajutor şi resuscitare pentru copii şi adulţi, nursing şi intervenţii chirurgicale. Aici se vor studia de la tehnici chirurgicale de bază, dar şi avansate,  până la tehnici specifice obstetricii sau terapiei  intensive şi anesteziei.

Centrul se adresează studenţilor de la Facultatea de Medicină, care prin participarea la activităţile  practice vor dobândi deprinderi de bază necesare în practica medicală, se vor obişnui cu protocoalele de diagnostic şi terapie, vor învăţa să reacţioneze în situaţii critice şi vor învăţa să integreze cunoştinţele teoretice în partea practică.

De asemenea, investiția este utilă şi medicilor rezidenţi care îşi vor consolida abilităţile practice în concordanţă cu disciplina în care se specializează. Cursurile vor începe în primăvara lui 2012 şi vor fi coordonate de cadre didactice cu notorietate naţională şi internaţională în ariile lor medicale.

Cu detalii, Ciprian Iancu.


Etichete medicinăCentrul de SimulareUniversitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napocasănătate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live