Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT ( R ) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

7 August 2012
Vizualizari: 1595
Comentează add

A doua sesiune a Programului Rabla 2012 pentru persoanele fizice începe miercuri, bugetul alocat de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de 57 de milioane de lei.

Programul Rabla pentru persoane fizice începe miercuri

sorin-solomon

Foto: Agerpres.

Programul Rabla 2012, a doua sesiune, pentru persoanele fizice începe miercuri, bugetul alocat de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de 57 de milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de de 10 ani.

Cele 15.000 de tichete vor fi repartizate începând de miercuri către colectori, iar persoanele fizice care deţin maşini mai vechi de zece ani se pot dresa firmelor colectoare, începând cu aceeaşi dată, în vederea casării acestor autoturisme, se arată în comunicatul al ministerului mediului şi pădurilor.
   
Reprezentanţii ministerului au precizat că sesiunea pentru persoanele juridice se află în etapa de depunere a dosarelor, care se desfăşoară în perioada 23 aprilie - 31 august.

Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 de lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală.

Citiţi şi:
Comunicatul ministerului mediului şi pădurilor.

De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

Prin Programul Rabla au fost casate în 2012 un număr de 25.964 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

În cadrul primei sesiuni a programului au fost achiziţionate 8.006 maşini, dintre care 3.661 de producţie autohtonă.

Ministrul mediului, Rovana Plumb, anunţa, în 18 iunie, că până la sfârşitul lunii iunie va fi suplimentat cu 15.000 numărul tichetelor din programul Rabla, cu o valoare totală de 57 de milioane de lei.

Totodată, ministrul preciza că programul Rabla va continua, întrucât se consideră că acesta este în sprijinul cetăţenilor, iar după rectificarea bugetară vor mai fi puse pe piaţă alte 15.000 de tichete.

Bugetul prevăzut iniţial de Administraţia Fondului de Mediu pentru ediţia 2012 a programului Rabla a fost de 114 milioane de lei, sumă din care poate fi acoperită scoaterea din uz a 30.000 de maşini mai vechi de zece ani.
   
În ultimii doi ani, prin programul "Rabla" au fost casate 305.964 de maşini uzate şi au fost cumpărate 101.766 de maşini noi, 40.269 dintre acestea fiind de producţie românească, potrivit datelor ministerului mediului.

Românii care au maşini mai vechi de zece ani pe care doresc să le ducă la casat în schimbul voucherelor valorice pentru programul Rabla pot merge la REMAT-uri pentru a le valorifica.
 


Etichete Programul Rabla 2012mediuRovana Plumbautoturismecasare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live