Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

23 Mai 2019
Vizualizari: 404
Comentează add

În funcţie de aparatul care urmează să fie cumpărat, se poate obţine o finanţare între 200 şi 400 de lei.

Programul "Rabla pentru electrocasnice", lansat de Ministerul Mediului

bogdan-isopescu

Programul 'Rabla pentru electrocasnice' a fost lansat, astăzi, de Ministerul Mediului. Autorităţile doresc să încurajeze, astfel, achiziţionarea de electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, în special pe cele din clasa A2 plus sau A3 plus.

În funcţie de aparatul care urmează să fie cumpărat, se poate obţine o finanţare între 200 şi 400 de lei.

Pentru achiziționarea unei mașini de spălat rufe din clasa de consum A 2 plus poți obține un voucher de 200 de lei sau 300 de lei pentru una din clasa A3 plus. Există finanțare și pentru mașinile de spălat vase.

Voucherul  poate fi de 300 sau 400 de lei, conform aceleiași diferențieri, în funcție de clasa energetiă. Fondul de Mediu alocă bani și pentru aparatele de aer condiționat portabile sau fixe: 400 de lei, atât pentru clasa A 2 plus, cât și pentru clasa A 3 plus.

300 sau 400 de lei se pot obține pentru frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare și între 200 și 400 de lei pentru televizoare cu eficiență energetică între A și A 3 plus. Programul 'Rabla pentru electrocasnice' va fi funcțional de vineri, moment din care persoanele fizice se pot înscrie prin intermediul aplicației electronice pe pagina de web a Administrației Fondului de Mediu.

După această înscriere și după validarea vouchere-ului dorit, cumpărătorii pot face achiziția doar în condițiile în care predau magazinului partener un aparat electrocasnic vechi similar celui achiziționat, indiferent dacă funcționează sau nu.

Excepție fac mașinile de spălat vase, cele care pot fi achiziționate după predarea oricărui tip de electrocasnic uzat. Dat fiind succesul de anul trecut al programului, când fondurile alocate s-au epuizat în mai puțin de 10 zile, Fondul de Mediu a dublat bugetul programului pentru 2019, ajungând la 40 de milioane de lei.


Etichete rablaelectrocasnice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live