Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

George Gîlea

4 Octombrie 2011
Vizualizari: 1367
Comentează add

De această dată oferta Guvernului constă în maşini hibrid şi maşini electrice

Programul "rabla" într-o nouă variantă Programul "rabla" într-o nouă variantă - Conține audio

george-gilea

România intră în rândul ţărilor europene în ceea ce priveşte facilităţile oferite la achiziţionarea unei mşini nepoluante. Guvernul României, prin Ministerul Mediului a lansat săptămâna aceasta programul rabla pentru maşinile hibrid şi maşinile electrice.

Programul rabla pentru maşini nepoluante îi răsplăteşte pe cei care vin cu o maşină veche la casat cu 2 tichete valorice la achiziţionarea unei maşini hibrid şi cu 4 tichete la achiziţionarea uneia electrice. Programul este valabil chiar dacă nu aveţi o rablă. 10 % este reducerea oferită la cumpărarea unei maşini hibrid şi 20 % pentru una electrică. Trebuie să ştiţi totuşi că preţurile pentru maşinile hibrid pornesc de pe la 20.000 de euro şi ajung dincolo de 110.000 euro pentru un bolid de 400 de cai putere.

Cea mai ieftină maşină electrică este mult mai accesibilă, pornind de la preţul de 5.000 de euro. Un model care este achiziţionabil cu aproximativ 40.000 de euro de exemplu, poate merge 320 de kilometri după o singură încărcare. Este de la sine înţeles că autonomia maşinii este direct proporţională cu preţul acesteia.

Cât de tentantă li se pare șoferilor această ofertă a Guvernului a încercat să afle George Gîlea:


Etichete maşini hibridmaşini electriceprogramul rabla.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live