Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2016
Vizualizari: 1667
Comentează add

Autorităţile de la Bucureşti încearcă să-i sprijine pe românii din diaspora care doresc să revină acasă pentru a-şi deschide propria afacere.

Programul ProDiaspora de încurajare a reîntoarcerii în țară a românilor

radiojurnal

Autorităţile de la Bucureşti încearcă să-i sprijine pe românii din diaspora care doresc să revină acasă pentru a-şi deschide propria afacere. Ei sunt învăţaţi cum să acceseze fonduri europene în cadrul programului ProDiaspora, lansat acum două zile, în Italia. La sesiunile de informare a fost prezentă şi directoarea Autorităţii de management din cadrul Ministerului Agriculturii, Daniela Rebega.

Daniela Rebega: S-a început cu Italia. O să fie un proiect, sperăm, de mare interes, astfel încât să putem să promovăm măsurile noastre de finanţare adresate românilor şi să putem atrage şi românii care trăiesc acum în afara României, să se întoarcă şi să îşi dezvolte un business în spaţiul rural.

Ne adresăm cu măsuri atât pentru domeniul agricol, cât şi non-agricol, diverse activităţi meşteşugăreşti sau orice tip de activitate necesară în mediul rural, un coafor, un atelier de croitorie, servicii medicale sau alt gen de servicii. Limita de vârstă există în cazul unei singure măsuri pentru instalarea tinerilor fermieri, unde limita este de maxim 40 de ani.

Programul ProDiaspora urmează să fie prezentat şi în alte ţări unde trăiesc mari comunităţi de români.


Etichete ProDiasporaAutorităţile de la Bucureştiromânii din diasporapropria afacereDaniela Rebega

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live