Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Decembrie 2018
Vizualizari: 812
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat în plenul Parlamentului Programul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Programul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

radu-dobritoiu

la Consiliul Uniunii Europene. Vor fi multiple provocări, iar în cele şase luni Europa va privi România 'cu multă atenţie', a declarat şefa guvernului.
Cu detalii, în direct, redactorul RRA Angela Matei:

"Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă un moment istoric, pe care România trebuie să îl onoreze cum se cuvine şi care nu ar trebui politizat în niciun fel, a susţinut premierul Viorica Dăncilă, subliniind că trebuie să arătăm că România este o ţară demnă să conducă Europa. În raport cu această miză, nu mai este loc de orgolii şi mize personale, consideră şeful executivului, care a făcut apel al consens pentru acest proiect naţional. În ceea ce priveşte priorităţile, acestea sunt organizate pe patru piloni: tematica de convergenţă, iar aici se vor discuta teme precum drepturile, obligaţiile şi oportunităţile pentru toţi cetăţenii europeni, securitatea internă a Uniunii Europene, şi aici vorbim despre gestionarea frontierelor externe, prevenirea atacurilor cibernetice, din ce în ce mai numeroase, şi libertatea de circulaţie în spaţiul comunitar, şi, nu în ultimul rând, valorile comune cu accent pe solidaritate.

Premierul Viorica Dăncilă le-a mai spus parlamentarilor că România va avea rolul de mediator şi doreşte să obţină consens pe dosare importante, deşi Europa este divizată pe anumite teme, şi nu va fi uşor. Aici, în parlament, dezbaterile continuă prin discutarea unui proiect de declaraţie a Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei rotative, iar la final se va da şi un vot pe această declaraţie".
 


Etichete Presedintie Consiliu UEprogram presedintie CUE Romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live