Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

30 Iunie 2016
Vizualizari: 397
Comentează add

Programul operaţional pentru pescuit, acvacultură şi mediu marin a alocat sume importante de bani pentru dezvoltarea sectorului, sume considerate de cei interesaţi ca fiind mici.

Programul operaţional pentru sectorul piscicol Programul operaţional pentru sectorul piscicol - Conține audio

george-nuta

Programul operaţional pentru pescuit, acvacultură şi mediu marin a alocat sume importante de bani pentru dezvoltarea sectorului, sume considerate de cei interesaţi ca fiind foarte mici.

Domnul Cristian Badiu, responsabil în cadrul Comisiei Europene cu acest program, spune că deficienţele în accesarea fondurilor au făcut ca sumele să fie reduse.

AUDIO: Europa verde.

Cristian Badiu: Dacă la început exista o alocare de 130 de milioane de euro, aceasta s-a redus cu aproximativ 50 de milioane de euro pe parcurs. Tocmai din acest lucru avem şi astăzi o alocare mai mică pentru actualul program operaţional, undeva la 168 de milioane de euro.

Reporter: Cum apreciaţi această sumă în condiţiile în care sectorul are necesităţi majore?

Cristian Badiu: Este un fond mic, dar este un fond extrem de important pentru sectorul de pescuit. Ideea este ca aceşti bani să aibă un impact decisiv în acele zone în care sectorul simte o nevoie acută de finanţare, acolo unde el poate face o diferenţă şi în ultimă măsură depinde de dumneavoastră să ghidaţi până la urmă instituţiile statului, AM-ul, ANPA în utilizarea acestor bani.

Reporter: Sunt voci după care programul a debutat cu întârziere. Va afecta acest fapt derularea lui?

Cristian Badiu: Această întârziere din punctul de vedere al Comisiei nu există în momentul de faţă. Deja avem primul comitet de monitorizare, deja s-au discutat o serie de criterii de selecţie pentru primele măsuri ce vor fi lansate de către AM. Deci este deja un pas înainte. Dacă atunci s-a început cu 3 ani întârziere, acum s-a început cu 2 ani implicit datorită faptului că programul a fost aprobat târziu.


Etichete Programul operaţional pentru sectorul piscicoleuranet plusuniunea europeanacomisia europeanaeuropa verdecristian badiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live