Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

7 Octombrie 2015
Vizualizari: 920
Comentează add

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că Programul național pentru irigații ar putea fi adoptat prin ordonanță de urgență dacă liberalii nu vor fi convinși să voteze proiectul.

Programul național pentru irigații "ar putea fi adoptat prin OUG"

alin-serbanescu

Foto: gov.ro.

Guvernul ar putea promova prin ordonanţă de urgenţă proiectul de lege privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii, după ce documentul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat de Camera Deputaţilor.

Subiectul a fost abordat de premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern, în desfăşurare la această oră.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului agriculturii, Daniel Constantin, să facă eforturi suplimentare pentru a-i convinge pe reprezentanţii PNL de necesitatea dezvoltării unui sistem naţional de irigaţii.

Premierul şi-a exprimat nemulţumirea pentru respingerea în parlament a legii privind Programul Naţional de Irigaţii şi a anunţat că, în cazul în care nu se va găsi o soluţie în ceea ce priveşte această situaţie, guvernul va fi nevoit să se implice direct.

"Cea mai importantă lege din ultima perioadă, după Codul fiscal, şi anume cea privind Programul Naţional de Irigaţii, a picat în parlament din cauza celor de la PNL. Vă rog, domnule ministru, să încercaţi să îi convingeţi împreună cu fermierii, împreună cu toţi cei afectaţi, să salvăm agricultura română de PNL. Dacă nu reuşiţi să îi convingeţi, sigur, o să dăm o ordonanţă de urgenţă, dar eu vreau să fie un program naţional care să fie asumat de toată lumea, pentru că fară irigaţii, s-a văzut şi anul acesta, e foarte dificil", a spus Victor Ponta.

În anul 2016 "vor putea fi crescute pensiile"

Premierul a mai afirmat că raportul prezentat ieri de Banca Naţională reconfirmă stabilitatea şi creşterea economică a României.

Acest raport arată printre altele că puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 10%, a mai spus premierul, care a adăugat şi că FMI a confirmat că, faţă de proiecţia bugetară de 2,5%, realitatea arată că actuala creştere economică este mai mare cu peste un procent, ceea ce înseamnă o sumă suplimentară de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

În aceste condiţii, premierul Victor Ponta a subliniat că şi în anul 2016 vor putea fi crescute pensiile, aşa cum s-a promis, iar prevederile legii privind salarizarea bugetarilor vor putea fi aplicate, în cazul în care acest act normativ va fi adoptat în parlament şi promulgat de preşedinte.

Acordul prin care România împrumută R. Moldova cu 150 de milioane de euro, semnat la Chișinău

Premierul Victor Ponta i-a mulţumit totodată ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, pentru semnarea în această dimineaţă la Chişinău a documentului privind împrumutul de asistenţă în valoare de 150 de milioane de euro pe care România doreşte să îl acorde Republicii Moldova.

Premierul Ponta a anunţat că executivul va trimite astăzi Parlamentului României legea de ratificare a acestui acord.

În opinia sa, prin aceste demersuri, România poate sprijini astfel Republica Moldova să implementeze reformele necesare, să continue negocierile cu organismele financiare internaţionale şi să-şi menţină aspiraţiile europene.


Etichete guvernpremierul Victor Pontasistem de irigatiiCamera DeputatilorCod FiscalPNLDaniel ConstantinPNLprogramul national de irigatiipensiiEugen TeodoroviciChisinauRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live