Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

24 Iunie 2018
Vizualizari: 560
Comentează add

Persoanele cu vârste cuprinse între 26 şi 55 de ani vor putea lua împrumuturi cu dobândă zero, în cadrul programului "Investeşte în tine".

Programul "Investeşte în tine"

petruta-obrejan

Persoanele cu vârste cuprinse între 26 şi 55 de ani vor putea lua împrumuturi cu dobândă zero, în cadrul programului "Investeşte în tine", aprobat, zilele trecute de guvern. Este vorba despre cei cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care fac cursuri de specializare în diferite domenii. Valoarea maximă a creditului este de 40.000 de lei, garantat în proporţie de 80% de către stat. Dacă beneficiarul este angajat sau se angajează pe perioada derulării programului, poate beneficia în plus de 20.000 de lei.

Programul "Investeşte în tine" îşi propune să contribuie la creşterea forţei de muncă în acele zone ale ţării unde se simte lipsa calificărilor în mai multe domenii, a declarat, după aprobare, purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu. Potrivit acestuia, beneficiarii programului sunt, în primul rând, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, dar şi persoanele între 26 şi 55 de ani care sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de reconversie profesională. Cei interesaţi şi care întrunesc condiţiile de creditare pot împrumuta 40.000 de lei şi chiar mai mult, a mai spus Nelu Barbu.

Nelu Barbu: Împrumutul se acordă sub forma unui credit cu trageri multiple, în funcţie de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proformă, iar creditul se acordă pentru o perioadă maximă de 10 ani, inclusiv perioada de graţie, care poate fi până la cinci ani, adică finanţatorul este obligat să acorde această perioadă de graţie egală cu durata studiilor, dar nu mai mult de cinci ani.

Purtătorul de cuvânt al executivului a mai spus că, la acest credit, statul garantează 80%, dobânda este zero, iar beneficiarul 20%, dacă este angajat, şi, dacă nu este, trebuie să fie însoţit de un cod debitor.

Nelu Barbu: Cheltuielile eligibile sunt din domenii diverse: educaţie, cultură, sănătate, sport, amenajarea locuinţelor.


Etichete programinvesteste in tine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live