Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 299
Comentează add

Programul guvernamental "Prima casă" va continua şi în acest an

catalin-radu

  Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Gheorghe Lepădat. Foto: Cătălin Radu.  

Programul guvernamental "Prima casă" va continua şi în acest an - a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Gheorghe Lepădat.

El a precizat că programul este aplicabil de luna trecută, iar plafonul alocat anului 2019 este de două miliarde de lei. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pt IMM-uri a distribuit deja aceasta sumă către cei 15 finanţatori, parteneri ai programului - a mai spus Gheorghe Lepădat:


Gheorghe Lepădat: De la lansarea programului, au fost acordate peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare. Valoarea cumulată a acestora este de circa 20,5 miliarde lei, iar a finanțărilor susținute de 42 de miliarde de lei. Deși a trecut numai o lună de zile de la lansare, ne apropiem de un procent de 7-8% de utilizare a plafonului alocat. Ritmul solicitărilor de garantare în cadrul Programului "Prima casă" este în creștere. Dacă la începutul perioadei respective, în prima săptămână a lunii în martie, aveam un volum de 30-40 de solicitări, deja ritmul acestora a crescut la 60-70 de solicitări pe zi, datorită aplicației informatice, respectiv digitalizarea prin robotul Alex, munca operatorilor din cadrul instituției, și astfel procesăm și aprobăm într-un timp foarte scurt toate solicitările de garantare venite prin Programul "Prima casă".


Realizator: Analiza şi aprobarea unei solicitări pentru Programul "Prima Casă" durează în medie două zile lucrătoare de la transmiterea solicitării făcute de banca finanţatoare.


Etichete Program guvernamentalPrima casădirectorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uriGheorghe Lepădat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live