Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

3 August 2016
Vizualizari: 732
Comentează add

Până acum presa spaniolă a anunţă ca sigură prezenţa la înmormântare a Reginei Sofia a Spaniei, mama Regelui Felipe.

Programul funeraliilor Reginei Ana

laurentiu-vaduva

Foto: Daniela Mănuţă.

Guvernul discută în şedinţa de astăzi un proiect de hotărâre pentru a declara ziua de 13 august, atunci când va fi înmormânată Regina Ana, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

Casa Regală a anunţat că trupul neînsufleţit al reginei va fi adus în ţară marţea viitoare, urmând ca înmormântarea să aibă loc pe 13 august, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Vor veni atunci în România reprezentanţi ai Caselor Regale şi oficialităţi din Uniunea Europeană.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni pe 9 august 2016, la ora 15 şi 15 minute, şi va fi primit de Principesa Moştenitoare Margareta şi de alţi membri ai Casei Regale.

Corpul neînsufleţit al reginei va fi apoi transportat la Castelul Peleş de la Sinaia, unde va fi aşezat în holul de onoare, până miercuri-după amiază.

Publicul şi presa nu vor avea acces în holul de onoare pe durata şederii sicriului la domeniul regal Sinaia.

Miercuri seară, sicriul va fi adus la Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitală, iar joi şi vineri toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul reginei pot veni aici.

Casa Regală le cere celor care vor veni la Palatul Regal să respecte aniumite regului de coduită: să fie îmbrăcaţi în ţinută corespunzătoare în culori închise, să nu poarte bagaje, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani şi să nu folosească aparate de fotografiat sau telefoanele mobile.

Sâmbăta viitoare, pe 13 august, după o ceremonie religioasă în faţa Palatului Regal, cortegiul funerar va pleca spre Curtea de Argeş. Cortegiul nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

La ora 15:00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Va fi din nou o ceremonie privată, oficiată în rit ortodox. Familia Regală a anunţat că vor fi prezenţi membri ai caselor regale cu care familia reginei este înrudită.

Până acum presa spaniolă a anunţă ca sigură prezenţa la înmormântare a Reginei Sofia a Spaniei, mama Regelui Felipe.

Cotidianul El Mundo aminteşte nu doar relaţia de rudenie dintre Regele Mihai, văr primar cu regina Sofia, dar şi de prietenia care a legat cele două familii.


Etichete Programul funeraliilor Reginei Anaînmormântarea reginei anaProgramul funeraliilorRegina Ana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live