Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Programul Erasmus+ beneficiază de un buget mai mare în 2017

Programul Uniunii Europene Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport beneficiază în 2017 de un buget cu 19% mai mare decât a avut în acest an.

Programul Erasmus+ beneficiază de un buget mai mare în 2017

Articol de Gabriela Tătărău, 28 Decembrie 2016, 09:44

Programul Uniunii Europene Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport beneficiază în 2017 de un buget cu 19% mai mare decât a avut în acest an.

Erasmus+ se derulează până în 2020 şi reuneşte 7 programe anterioare, oferind oportunități pentru diverse categorii de persoane și organizații şi nu doar pentru studenţi, cum este programul european de succes Erasmus, de la care a pornit.

AUDIO: Europa la zi. Euranet Plus.

Pentru anul viitor, Eramus+ va beneficia de un buget record, mai mare cu 19% faţă de acest an, adică de 2,1 miliarde de euro.

De acești bani vor beneficia studenții Erasmus, dar și profesorii, ucenicii, voluntarii și tinerii implicați în proiecte sportive, fiind sprijinite totodată și colaborările între instituții de învățământ, organizații de tineret și întreprinderi. Cu toate acestea, ca și în 2016, se va acorda prioritate proiectelor de promovare a incluziunii sociale.

Astfel, organizațiile și părțile interesate care doresc să solicite fonduri pot începe să își pregătească cererile de grant. Acestea pot fi depuse începând cu luna februarie pentru cele patru acţiuni ale programului Erasmus+: mobilitatea persoanelor în scopul învățării, cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici, sprijinul pentru reformarea politicilor şi sport.

Orice organism public sau privat activ în domeniul educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare în cadrul programului Erasmus+. Î

n plus, grupurile de tineri active în domeniul tineretului, dar nu neapărat în contextul unei organizații de tineret, pot solicita finanțare pentru mobilitatea în scopul învățării pentru tineri și lucrători de tineret, precum și pentru parteneriate strategice în domeniul tineretului.

Această creștere a bugetului este o confirmare a impactului pozitiv pe care programul îl are asupra vieții și a proiectelor oamenilor din toată Europa.

Bugetul Uniunii Europene pentru 2017 acoperă mai multe măsuri în beneficiul tinerilor.

Printre acestea se numără inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri” pentru care s-au alocat 500 milioane de euro mai mult. Bugetul permite, de asemenea, Comisiei să lanseze o inițiativă pentru a-i ajuta pe tineri să călătorească și să descopere alte țări europene.