Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

27 Decembrie 2020
Vizualizari: 279
Comentează add

Programul de vaccinare a început duminică dimineață şi în Italia, cu personalul medical.

Programul de vaccinare a început şi în Italia cu personalul medical #Covid

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

În Europa, după aproape un an de luptă cu noul virus, a venit în ziua în care angajații din sectorul sanitar și membrii grupurilor de mare risc primesc de astăzi prima doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Programul de vaccinare a început dimineața devreme și în Italia, unde se află și una dintre cele mai mari comunități de români, mulţi dintre ei angajați în spitale sau în sistemul de asistență socială.

Şi ei vor fi printre primii imunizați în această țară, unde strategia dă prioritate personalului medical, intens solicitat întregul an.

O profesoară, coordonatoarea laboratorului de virusologie a Spitalului de boli infecțioase "Lazzaro Spallanzani" din Roma, o infirmieră și un asistent social din același institut sunt primii italieni care au fost vaccinați în această dimineață, în prezența ministrului Sănătății, Roberto Speranza, guvernatorului regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, și a comisarului extraordinar pentru situația de urgență COVID, Domenico Arcuri.

Imediat după, au fost imunizați alți doi doctori din acelaşi la spital.

Astăzi se va ajunge la un număr de 130 de cadre medicale vaccinate, care vor deveni la rândul lor vaccinatori în toată regiunea Lazio.

La fel se întâmplă și în alte orașe din Italia, protagoniste fiind în special femeile, medici sau asistente.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a ținut totuşi să sublinieze că începerea vaccinărilor nu va diminua nevoia de atenție și respect față de măsurile de distanțare.

În prima parte a anului vor fi vaccinați 70% dintre italieni, ceea ce înseamnă administrarea a aproximativ 140 de mii de doze pe zi.
 

(RS)

 


Etichete vaccinareitaliacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live