Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

3 Septembrie 2021
Vizualizari: 369
Comentează add

Filarmonica della Scala concertează la Sala Palatului din București, iar dirijorul său, columbianul Andrés Orozco-Estrada, se află pentru prima oară la Festivalul Enescu.

Programul de joi al Festivalului Internaţional "George Enescu"

mihaela-helmis

Foto: Arhiva

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 septembrie, ora 10:04:18) - "Radiojurnal" - Realizator: Filarmonica della Scala concertează în această seară la Sala Palatului din București, iar dirijorul său, columbianul Andrés Orozco-Estrada, se află pentru prima oară la Festivalul Internațional "George Enescu". După cum transmite redactorul RRA Mihaela Helmis, el și-a construit rapid o carieră de succes și în Europa și în Statele Unite, iar venirea la București adaugă un nou reper geografic pe harta aparițiilor sale dirijorale. După concertul de aseară, îl vom urmări și astăzi, cu Suita enesciană nr. 1 pentru orchestră op. 9.

Andrés Orozco-Estrada: Am  dirijat celebra Rapsodie Română de câteva ori la Viena și la Londra, cu London Philharmonic Orchestra şi îmi place piesa și, câțiva ani urmă, am căutat și alte piese compuse de George Enescu, însă nu le-am cântat până acum. A venit timpul și, la propunerea organizatorilor şi cu bucurie, voi aduce în festival Suita nr. 1 pentru orice orchestră op. 9 şi abia aștept să o cântăm.

Realizator: În programul festivalului astăzi mai sunt Ceaiovski la Ateneul Român din capitală, cu Camerata Regală, dirijor Constantin Grigore, Debussy la Filarmonica din Sibiu, cu participarea a celebrului actor Robert Powell, Enescu și Chopin la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă cu câștigători ai Concursului internațional "George Enescu".


Etichete (ii)enescufestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live