Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 745
Comentează add

Programul Rabla a fost lansat oficial, la Titu, Dâmboviţa.

Programul Rabla a fost lansat oficial, la Titu, Dâmboviţa

radu-dobritoiu

La Centrul Tehnic Dacia Renault de la Titu, judeţul Dâmboviţa, a fost lansat astăzi oficial programul Rabla, de stimulare a parcului naţional auto, ediţia 2019. Este un moment simbolic, în condiţiile în care acest cel mai longeviv program guvernamental împlineşte astăzi 15 ani. Programul va putea fi însă accesat efectiv începând de vineri. Lansarea a fost amânată cu câteva zile, în condiţiile în care programul a suferit anul acesta o modificare importantă. Este vorba de eliminarea condiţiei ca maşinile care vor merge la casat să aibă inspecţia tehnică periodică valabilă. Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu:  Românii aşteaptă lansarea acestui program, pentru că românii doresc să-şi cumpere o maşină nepoluantă, doresc o maşină care şi din punct de vedere estetic să arate altfel şi doresc să circule în siguranţă pe drumurile acestei ţări.
Realizator: Directorul general Renault România, Hakim Boutehra, a vorbit despre eforturile care se fac pentru a reduce intrarea de maşini vechi în ţară. Unul din elemente ţine de sensibilizarea cetăţenilor de a folosi mai rar aceste vehicule:

Hakim Boutehra: Suntem în legătură permanentă atât cu Ministerul Mediului, cât şi cu Administraţia Fondului de Mediu, astfel încât să găsim o soluţie împotriva importului de vehicule /.../. Din punct de vedere tehnic, subiectul nu este simplu, aşa că lucrăm la toată complexitatea lui ca să asigurăm soluţia care este necesară. De asemenea, în calitate de constructor, consider că avem datoria de a sensibiliza clienţii asupra impactului fiecărui vehicul şi că este mai avantajos să achiziţionezi un vehicul nou, aşa cum am menţionat anterior.

A consemnat reporterul RRA Alexandru Lancuzov.


Etichete Lansare RablaProgram Rabla TituHakim BoutehraAlexandru LancuzovGraţiela Gavrilescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live