Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

10 Ianuarie 2019
Vizualizari: 531
Comentează add

Trei programe importante vor fi susţinute anul acesta de către Ministerul Mediului.

Programe importante susţinute de Ministerul Mediului

radu-dobritoiu

Trei programe importante vor fi susţinute anul acesta de către Ministerul Mediului. Este vorba, mai întâi, de finanţarea pe care o pot obţine persoanele fizice dacă îşi instalează panouri fotovoltaice. Apoi, este vorba de continuarea programelor Rabla pentru Electrocasnice şi Rabla pentru Maşini.

Reporter RRA Bogdan Isopescu:

"Cel mai important program al Ministerului Mediului şi cu cea mai mare finanţare este cel pentru achiziţionarea panourilor fotovoltaice. Orice persoană fizică interesată poate obţine până la 20.000 de lei pentru a-şi instala acasă un sistem fotovoltaic care să producă energie electrică. O altă noutate este faptul că începând cu 2019, surplusul de energie poate fi livrat în reţea la preţul din factură.

Cornel Brezuică, preşedintele Fondului de Mediu, cel care coordonează programul:

"Undeva de săptămâna viitoare se va deschide sesiunea pentru validarea instalatorilor care montează astfel de aplicaţii până în luna martie. După validarea instalatorilor, apreciez undeva la jumătatea lunii martie, persoanele fizice pot să se înscrie şi să îşi monteze astfel de instalaţii".

"Al doilea program de rulat prin fonduri de mediu este Rabla pentru Electrocasnice, program prin care predai aparatura veche sau stricată şi poţi obţine un voucher între 200 şi 400 de lei pentru a-ţi cumpăra un produs nou, cu consum redus de energie, în speţă, clasa 2+ sau 3+. Programul a fost testat la sfârşitul lunii decembrie şi va fi reluat în februarie".

Cornel Brezuică:

"Nici noi nu am apreciat că o să fie aşa de mare succes. În prima zi au fost undeva la 21.000 de persoane care s-au înscris".

Reporter:

"Un program cu vechime este Rabla pentru Maşini, program prin intermediul căruia au fost achiziţionate începând din anul 2005 aproape 500.000 de unităţi şi tot atâtea maşini vechi au fost casate".


Etichete Bogdan Isopescurabla pentru electrocasnicepanouri fotovoltaicerabla pentru masini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live