Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

4 Iunie 2018
Vizualizari: 590
Comentează add

Aproape 3.000 de persoane vor putea participa, luna aceasta, la cele peste 160 de programe de formare profesională, organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Programe de formare profesională, organizate de ANOFM

daniela-manuta

Arhivă Foto: facebook.com/MinisterulMuncii.

Aproape 3.000 de persoane vor putea participa, luna aceasta, la cele peste 160 de programe de formare profesională, organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar cei care termină în această perioadă liceul sau facultatea ar trebui să ştie că, dacă nu reuşesc să se angajeze, pot primi ajutor de şomaj.

În cele şase luni în care se acordă indemnizaţia, tinerii pot urma şi cursuri de formare profesională, sau pot beneficia de servicii de consiliere.

Pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, absolvenţii trebuie ca în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit ANOFM pot solicita această indemnizaţie absolvenţii înregistraţi în evidenţele instituţiei şi care într-o perioadă de două luni de la absolvire nu au reuşit să se angajeze, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ ori realizează venituri din activităţi autorizate, potrivit legii, mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, respectiv 500 de lei.

Indemnizaţia de şomaj este în valoare de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de şase luni.


Etichete ANOFMprograme de formare profesională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live