Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

19 August 2016
Vizualizari: 403
Comentează add

În munţii Rodnei, în aria protejată existentă aici s-a derulat un interesant program finanţat prin fonduri europene.

Programe de conservare a ariilor protejate Programe de conservare a ariilor protejate - Conține audio

george-nuta

În munţii Rodnei, în aria protejată existentă aici s-a derulat un interesant program finanţat prin fonduri europene.

Am rugat-o pe doamna Doina Jauca, directorul acestei arii protejate, să ne spună în ce a constat proiectul şi care au fost obiectivele care s-au realizat.

AUDIO: Europa verde.

Doina Jauca: Am finalizat cu succes un proiect european, finanţat prin proiectul operaţional sectorial mediu, Axa prioritară 4. Acum suntem în perioada în care depunem ultimele rapoarte şi ultimele situaţii solicitate de organismul intermediar POS Mediu Cluj, titlul acestui proiect este Măsuri de management conservativ al biodiversităţii Parcului Naţional Munţii Rodnei. Am avut o primă experienţă de genul acesta pentru că este primul proiect pe care l-am implementat în calitate de beneficiari. Am avut mai multe obiective, mai multe activităţi, o parte dintre ele cunoscute, o parte dintre ele mai puţin cunoscute de echipa parcului. La final de proiect, rezultatele sunt foarte bine cotate de toţi cei care au fost implicaţi în activităţile specifice. Am reuşit să elaborăm şi să implementăm 74 de protocoale de monitorizare pentru specii de floră şi faună comunitară, 27 de protocoale de monitorizare pentru habitatele de interes comunitar. Au fost achiziţionate şi utilizate echipamente performante pentru monitorizarea speciilor şi a habitatelor comunitare. De asemenea, s-au derulat peste 15 campanii de teren pentru cartarea şi evaluarea stării de conservare.

Reporter: Ce valoare a avut proiectul?

Doina Jauca: 475 de mii euro, fonduri europene pe care le am accesat prin Axa prioritară 4 în cadrul programului operaţional sectorial Mediu.


Etichete Programe de conservare a ariilor protejatemuntii rodneidoina jaucaeuranet plusuecomisia europeana

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live