Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

26 August 2018
Vizualizari: 453
Comentează add

Guvernul a aprobat şi proiectele din domeniile digital, transporturi şi energie, care vor fi promovate la summitul Iniţiativei Celor Trei Mări, de la Bucureşti, din luna septembrie

Programe aprobate în şedinţa de guvern

oana-bala

Foto: gov.ro.

În ultima şedinţă de guvern, care avut loc săptămâna aceasta, ar fi trebuit să fie adoptată prima rectificare bugetară din 2018, dar acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece preşedintele României, Klaus Iohannis, nu a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru avizarea rectificării, a declarat premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei.

Printre documentele adoptate de către executiv s-a aflat o ordonanţă prin care autorităţile locale sunt sprijinite financiar în finalizarea proiectelor din fonduri europene, precum şi un nou program de înzestrare a armatei. 

Executivul a adoptat o ordonanţă simplă promovată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care se asigură sprijin autorităţilor publice locale pentru finalizarea proiectelor finanţate din fonduri europene.

Totodată a fost aprobată o ordonanţă care completează mai multe acte normative din domeniul educaţiei, iar una dintre modificări se referă la finanţarea de bază pentru învăţământul antepreşcolar.

Această finanţare urmează să fie asigurată de către stat începând din anul şcolar 2019-2020, şi nu de către autorităţile locale, cum este în prezent.

Guvernul a aprobat şi proiectele din domeniile digital, transporturi şi energie, care vor fi promovate la summitul Iniţiativei Celor Trei Mări, de la Bucureşti, din luna septembrie.

Este vorba despre crearea unei platforme digitale inteligente pentru monitorizarea apelor din bazinele hidrografice aflate în regiunea Iniţiativei Celor Trei Mări.

Un alt program este cel de dezvoltare a rutei feroviare Gdansk - Constanţa, destinat modernizării coridoarelor feroviare pentru utilizarea comercială şi pentru transportul rapid al forţelor şi echipamentelor militare pe teritoriul României.

Şi tot în cadrul şedinţei, executivul a aprobat un nou program de înzestrare a armatei, denumit Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă.


Etichete Programe aprobate în şedinţa de guvernrectificare bugetara,csatviorica dancilasummit cele trei mariruta feroviara gdansk constantafonduri europeneinzestrarea armatei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live