Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 319
Comentează add

Casa de Pensii le recomandă cetăţenilor din Galaţi să trimită actele necesare pentru diverse problemele pe care le au prin poştă, curierat sau email.

Programări online la Casa Județeană de Pensii Galați

maria-mandita-galati

  

Pensionarii din judeţul Galaţi, unde rata de infectare cu noul coronavirus este mare, se pot programa de luni online, pentru a beneficia de serviciile Casei Judeţene de Pensii. Pentru cei care nu sunt famliarizaţi cu internetul rămâne valabilă opţiunea programărilor telefonice. Instituţia vrea să-i protejeze în acest fel pe vârstnici să nu mai stea la coadă şi să se expună nejustificat la îmbolnăvire.
 
Totodată, Casa de Pensii le recomandă cetăţenilor din Galaţi să trimită actele necesare pentru diverse problemele pe care le au prin poştă, curierat sau email.
 
Reporter: Pentru a evita aglomerația de la Casa Județeană de Pensii Galați, conducerea instituției a stabilit un nou sistem de programare a beneficiarilor.
 
Denisa Ramă, directoarea C.J.P. Galaţi: Le venim în întâmpinare cu un serviciu de programare online. Pașii care trebuiesc urmați sunt următorii: accesăm linkul Programări de pe portalul Casei Județene de Pensii Galați, selectăm data și ora dorită, completăm câmpurile obligatorii, confirmăm corectitudinea datelor. După parcurgerea acestor pași, vom primi un email ce va cuprinde detaliile programării.
 
Reporter: Chiar dacă sunt puțini pensionarii care știu să se descurce pe internet, vârstnicii sunt mulțumiți de noul sistem de programare care, speră ei, îi vor feri de eventualele îmbolnăviri.
 
-: E foarte bine, sigur că da, pentru că evităm aglomeraţia, evităm să nu ne îmbolnăvim. Înainte era coadă până în stradă.
Reporter: Au fost momente în care n-aţi mai stat la coadă pentru că era foarte multă lume acolo, agloeraţie?
-: Da. Evitam să mai stăm la coadă.
Reporter: Cum veţi face programarea, telefonic sau online?
-: Telefonic.
Reporter: Nu vă descurcaţi cu internetul...
-: Noi, bătrânii, nu ne descurcăm cu internetul.
Reporter: Dar telefonic, faceţi?
-: Da.
Reporter: E mai simplu aşa, să vă faceţi programare telefonică înainte?
-: Bineînţeles că e mai simplu. Nu mai stăm în frig, nu mai stăm în ploaie. E cel mai bine aşa. Până acum a fost foarte aglomerat. Oamenii sunt bolnavi şi le vine greu să stea la rând.
 
Reporter: Potrivit datelor Casei Judeţene de Pensii Galaţi, la nivelul judeţului sunt 138.000 în sistemul public de pensii, din care peste 32.000 au vârsta de până în 60 de ani.
 
(RS)
 

Etichete Casa Județeană de Pensii Galațiprogramari online(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live