Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 445
Comentează add

Mai multe județe ale țării fac parte dintr-un program-pilot care utilizează o aplicație informatică destinată gestionării eficiente a cazurilor de coronavirus.

Program-pilot privind o aplicație de gestionare a cazurilor de Covid-19

gabriel-sava

  

Mai multe județe ale țării fac parte dintr-un program-pilot care utilizează o aplicație informatică destinată gestionării eficiente a cazurilor de coronavirus.
 
Cu ajutorul acestui soft se face și o comunicare bună a rezultatelor către pacienți sau alte categorii de beneficiari.
 
Aplicația permite ca toate cazurile de la laboratoare să fie raportate centralizat, iar cei testați primesc un e-mail cu rezultatul testării. Se elimină astfel timpii de așteptare sau telefoanele repetate la dispeceratul instituției. Județul Vrancea face parte dintre județele în care se regăsește această inovație. Corespondentul RRA, Gabriel Sava, transmite:
 
Reporter: Conform ciferelor raportare ieri de Grupul de Comunicare Strategică, Vrancea a înregistrat 33 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar în carantină și izolare la domiciliu se aflau în total cu puțin peste 900 de persoane. Începând de ieri aplicația informatică permite comunicarea în timp util a rezultatelor celor care au transmis o adresă de email. Medic Janina Lazăr, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Vrancea:
 
Janina Lazăr: La nivelul Direcției de Sănătate Publică Vrancea s-a implementat un program informatic care facilitează transmiterea deciziilor de izolare sau carantină, în format electronic, către pacienții sau persoanele care furnizează adresa de mail. De asemenea aplicația permite transmiterea buletinelor de analize, tot pe mailul indicat de persoana care a solicitat.
 
Reporter: Pentru persoanele care nu au transmis o adresă de corespondență electronică, informarea cu privire la rezultatul testării pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 se va face telefonic sau personal.
 
(RS)
 

Etichete aplicatiecovid-19program pilot(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live