Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

30 Ianuarie 2014
Vizualizari: 936
Comentează add

Comisia Europeană anunţă joi un nou program şcolar european de distruibuire de produse alimentare pentru elevi.

Program european alimentar pentru elevi Program european alimentar pentru elevi - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Euranet Plus.

Europa se confruntă cu o epidemie a obezităţii. Jumătate din populaţia adultă şi unul din cinci copii sunt supraponderali, iar numărul copiilor obezi creşte în fiecare an cu 400.000.

Supraalimentaţia este sursa multor afecţiuni precum diabetul, cancerul sau bolile cardiace.

Ca urmare a stilului modern de viaţă, schimbările intervenite în alimentaţie, cum ar fi creşterea consumului de semipreparate şi produse procesate sau de tip fast food, influenţează în mod negativ obiceiurile alimentare, reducând dramatic prezenţa produselor locale şi tradiţionale din dieta zilnică.

Audio: Program european alimentar pentru elevi.

Din nefericire, această modă este în creştere în rândul tinerelor generaţii, unde consumul de produse nesănătoase şi reducerea activităţii fizice este aproape o regulă.

În plus, tinerii riscă să piardă contactul cu mediul rural, cu ceea ce este de sezon şi cu înţelegerea actului concret de a prepara alimente sau de amânca.

Sub sloganul: "Mănâncă bine ca să te simţi bine", noul program european, care are la bază modelul de la fermă la şcoală, va pune accent pe măsurile educative menite să sensibilizeze mai mult copiii faţă de obiceiurile alimentare sănătoase, chestiunile legate de mediu, agricultura ecologică şi gama largă de produse alimentare disponibile, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Obiectivul acestui nou program este să strângă legătura între comunitatea agricolă şi mediul şcolar, încurajând obiceiurile alimentare sănătoase.

De fapt, prin această propunere, Comisia Europeană doreşte să unifice două programe de distribuţie în şcoli, unul pentru fructe şi legume şi altul pentru lapte, cele două fiind în prezent separate, să încurajeze o alimentaţie corectă a elevilor, dar şi să combată obezitatea.

Ideea de bază este că, dacă un copil este educat să mânânce multe fructe şi legume, el va face acest lucru şi când va fi adult.

Noua propunere, care va fi prezentată joi la Bruxelles de comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, urmăreşte pe de o parte să remedieze situaţia actuală, în care se înregistrează o scădere a consumului de fructe şi legume proaspete şi lapte în rândul copiilor, iar pe de altă parte să combată problema tot mai acută a obezităţii.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia Europeanăprogram şcolarobezitatealimentesupraponderalicopiiMănâncă bine ca să te simţi bineslogandiabetDacian Cioloş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live