Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

27 Aprilie 2015
Vizualizari: 1280
Comentează add

În Valea Jiului un nou program de disponibilizări a intrat în linie dreaptă, iar până la sfârşitul anului urmează să fie închisă mina de la Petrila.

Program de disponibilizări în Valea Jiului

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Sunt programate 700 de concedieri, dar autorităţile speră să obţină aprobarea Comisiei Europene pentru înjumătăţirea acestui număr.

Aceasta în condiţiile în care disponibilizările repetate riscă să accentueze şi scăderea populaţiei în această zonă

Potrivit directorului Aurel Anghel prea mult disponibilizări înseamnă periclitarea siguranţei muncii în subteran.

"Este foarte important ca această disponibilizare să nu afecteze locurile de muncă şi securitatea angajaţilor. Prima etapă va conţine 225 de persoane, urmând ca în a doua etapă numărul final de disponibilizaţi să-i stabilim după aprobarea acelei notificări în care noi am solicitat ca numărul final de persoane la sfârşitul anului să fie disponibilizate să fie de 350", a spus Aurel Anghel.

Din cei 225 de mineri pentru care au început deja procedurile de preconcediere, 65 nu îndeplinesc condiţiile de pensionare şi ei vor beneficia de un venit de completare pe lângă ajutorul de şomaj acardat timp de doi ani.

Disponibilizările constante au afectat încrederea locuitorilor Văii Jiului în potenţialul acestei zone - susţine profesorul universitar Valentin Fulger, doctor în sociologie.

"Mai bine de 60% dintre părinţii copiilor din Valea Jiului consideră că aceşti copii nu au nicio şansă de succes social în Valea Jiului, iar 80% din populaţie în ansamblul ei consideră că şansele lor de reuşită profesională, de succes social ar creşte dacă ar părăsi zona. Deci dacă vrem o viaţă mai bună trebuie să părăsim Valea Jiului", a spus Valentin Fulger.

Minerii concediaţi provin de la exploatările miniere Uricani, Paroşeni şi Petrila, care vor fi închise în următorii trei ani.


Etichete Valea JiuluiminaPetrilaAurel AngheldisponibilizarimineriPetrilaUricaniParoşeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live