Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

27 Aprilie 2010
Vizualizari: 1171
Comentează add

Deutsche Bank a înregistrat un profit net de 1,77 miliarde euro în primul trimestru al acestui an, în urcare cu 50% faţă de rezultatul de acum un an, peste aşteptările analiştilor.

Profitul Deutsche Bank creşte pe timp de criză

sorin-solomon

Sediul central al Deutsche Bank din Frankfurt pe Main. Foto: db.com

Profitul Deutsche Bank a înregistrat o creştere a profitului net care a ajuns la 1,77 miliarde euro în primul trimestru al acestui an, în urcare cu 50% faţă de rezultatul de 1,18 miliarde euro din perioada corespunzătoare a anului trecut, datorită performanţelor peste estimări ale diviziei de investiţii.

Profitul înainte de plata taxelor a urcat cu 54%, de la 1,81 miliarde euro la 2,79 miliarde euro, cea mai mare parte din această sumă reprezentând câştigul diviziei de investiţii, corporate banking şi operaţiuni pe pieţele financiare, care a obţinut un profit înainte de taxe de 2,59 miliarde euro.

Deutsche Bank a reuşit astfel să se alinieze rezultatelor peste aşteptări obţinute de marii rivali de pe Wall Street în primele trei luni din acest an, datorate tot băncilor de investiţii.

Analiştii contactaţi de Reuters estimau un profit înainte de taxe de 1,99 miliarde euro pentru Deutsche Bank în primul trimestru, în urcare cu doar 10%.

Venitul net al celei mai mari bănci germane a urcat cu 24% în perioada analizată, de la 7,23 miliarde euro la nouă miliarde euro.

Valoarea activelor Deutsche Bank de la sfârşitul perioadei de raportare a avansat cu circa 11% de la finele anului trecut, la 1.670 miliarde euro.

Provizioanele constituite pentru acoperirea eventualelor pierderi generate de creditele neperformante au scăzut de la 526 milioane euro la 262 milioane euro.

Deutsche Bank avea la finele lunii martie 1.999 de sucursale, din care 983 în Germania, şi aproape 81.000 de angajaţi, cu circa 4.000 mai mulţi decât la sfârşitul lui 2009.
 


Etichete Deutsche Bankprofitinvestiţiianaliştipieţele financiare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live