Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

30 Iulie 2010
Vizualizari: 4168
Comentează add

După redresarea pieţelor auto, giganţii producţiei de anvelope, Michelin şi Continental, au înregistrat în primul semestru din 2010 profituri nete de sute de milioane de euro.

Profit pentru marii producători de anvelope

ionut-dragu

Fabrică de anvelope din România. Foto: Agerpres.

Compania franceză Michelin & Cie, al doilea producător mondial de anvelope, a înregistrat  în primul semestru din 2010 un profit net de 504 milioane de euro (658 milioane de dolari), după pierderi de 122 milioane de euro în perioada similară din 2009, datorită redresării pieţelor auto, transmite AP.

Veniturile Michelin au crescut în perioada ianuarie-iunie 2010 cu 17 la sută, la 8,35 miliarde de euro.

Compania franceză se aşteaptă ca "revenirea clară pe piaţa anvelopelor" să continue în a doua jumătate a anului.

Creşterea preţului materiilor prime va afecta profitul Michelin

Compania a anunţat vineri că-şi menţine obiectivul de a înregistra în acest an o creştere a volumul de vânzări de peste zece la sută.

Grupul Michelin coordonează 69 de unităţi de producţie în 19 ţări, şi are aproximativ 120.000 de salariaţi în lumea întreagă.

Profit şi pentru Compania Continental în trimestrul al doilea

Producătorul de anvelope şi componente auto Continental AG a revenit pe profit în trimestrul doi din 2010 după ce a redus cheltuielile cu proiectele de dezvoltare şi a concediat mii de angajaţi, potrivit Agerpres.

În perioada aprilie-iunie 2010, profitul net al companiei germane a fost de 121 milioane de euro (157 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 190 milioane de euro în perioada similară din 2009.

Concernul Continental AG este unul dintre principalii producători de subansamble auto şi furnizor de sisteme de frânare, componente auto, sisteme electronice, anvelope şi elastomere tehnice.

În România, Continental este prezent prin două fabrici, una la Sibiu, iar cealaltă la Timişoara, la care se adaugă divizia ContiTech, care produce tubulatură pentru sistemele de aer condiţionat auto şi curele de transmisie, iar la Carei - furtunuri de răcire.


Etichete ContinentalanvelopeprofitMichelinbani,locuri de muncăinvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live