Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandra Coşlea

13 Martie 2013
Vizualizari: 2076
Comentează add

Omul ales să fie al 265-lea succesor al Sfântului Petru este cardinalul Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires.

Profil Jorge Mario Bergoglio

alexandra-coslea

 Papa Francis. Foto: Reuters

Omul ales să fie al 265-lea succesor al Sfântului Petru este cardinalul Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires.

S-a fost născut la 17 decembrie 1936 la Buenos Aires în Argentina.

A fost hirotonit pentru iezuiţi la 13 decembrie 1969 în timpul studiilor sale teologice de la Facultatea de Teologie din San Miguel.

A fost maestru novice în San Miguel, unde a predat, de asemenea, teologie.

A fost rector al Facultăţii filosofice şi teologice din San Miguel (1980-1986).

După terminarea tezei sale de doctorat în Germania, Jorge Mario Bergoglio a fost director spiritual în Córdoba.

La 20 mai 1992 el a fost numit episcop titular de Auca și auxiliar din Buenos Aires, primind consacrarea episcopală la 27 iunie.

La 3 iunie 1997 a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires și a fost succesorul cardinalului Antonio Quarracino la 28 februarie 1998.

A fost președintele Conferinței Episcopilor din Argentina de la 8 noiembrie 2005 până în 8 noiembrie Cardinalul 2011.

A fost numit cardinal de către Papa Ioan Paul al II-lea în Consistoriul din 21 februarie 2001.

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio este cunoscut ca un om foarte spiritual şi a lucrat în slujba Domnului în zona cu cel mai mare număr de catolici din lume.

Acesta încă merge cu autobuzul, vizitează oamenii săraci, locuieşte într-un apartament simplu şi îşi pregăteşte singur mesele.

Pentru mulţi, în Buenos Aires, este ştiut ca „Părintele Jorge”.

În 2010, când Argentina a fost prima ţară americo-latină care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, Jorge Mario Bergoglio a încurajat clerul din întreaga ţară să spună credincioşilor să protesteze împotriva legii deoarece dacă va fi adoptată ar putea să afecteze serios viaţa de familie.

În 2006, Jorge Mario Bergoglio a criticat o propunerea de legalizare a avortului. Atunci acuza guvernul că nu are respect pentru valorile pe care le au majoritatea argentinienilor.

Noul papă şi-a luat numele în onoarea Sfântului Francisc din Assisi

Noul papă şi-a luat numele de Francisc în onoarea Sfântului Francisc din Assisi deoarece acesta îi iubea pe cei săraci, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului, Tom Rosica, pentru CNN.

De asemenea, noul papă se va numi Papa Francisc, nu Papa Francisc I, a precizat Rosica.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papă venit de pe continentul american şi primul iezuit care ocupă scaunul Sfântului Petru, a fost ales miercuri seară pentru a îl succeda pe Benedict al XVI-lea.

Arhiepiscopul de Buenos Aires a ales numele de Francis, care va fi purtat pentru prima dată de un Suveran Pontif.

Noul Pontif, Francisc, este de origine italiană

Străbunicul cardinalului Bergoglio s-a născut în nordul Italiei, lângă Asti, în regiunea Piemont, iar bunicul lui, Giovanni Angelo Bergoglio, s-a mutat în tinereţe la Torino, capitala regiunii Piemont, unde s-a născut tatăl lui Francisc I, potrivit Agerpres.

Tatăl noului Suveran Pontif s-a transferat apoi în Argentina, unde s-a născut noul Papă, Jorge Mario Bergoglio, care a menţinut legătura cu Italia şi cu regiunea Piemont, pe care a vizitat-o pentru prima dată la vârsta de 10 ani.

Primarul oraşului Asti, Fabrizio Brignolo, l-a invitat oficial să viziteze locul unde s-a născut străbunicul lui şi a declarat că  "toţi locuitorii oraşului Asti sunt foarte mândri şi emoţionaţi că noul Suveran Pontif este de origine piemonteză".

Iar oficialităţile din Torino au declarat că îl vor invita pe Papa  Francisc să efectueze prima sa vizită pastorală în acest oraş, pe data de 30 martie, în ajunul Paştelui catolic.


Etichete Exclusiv OnlineJorge Mario Bergoglioarhiepiscop de Buenos Airesepiscopavortcăsătorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live