Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Luni, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2018
Vizualizari: 840
Comentează add

Declaraţie a profesorului universitar de drept Gheorghe Iancu privind scrisoarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia acordată RRA.

Profesorul de drept Gheorghe Iancu despre scrisoarea Comisiei de la Veneţia

sergiu-stet

Profesorul universitar de drept Gheorghe Iancu apreciază că principiile enunţate în scrisoarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia sunt corecte. Într-o declaraţie pentru RRA, specialistul în drept constituţional subliniază că judecătorii Curţii se pronunţă independent, iar deciziile CCR sunt general-obligatorii şi nu se comentează.

Gheorghe Iancu: "E foarte bine că a sesizat Comisia de la Veneţia, chiar dacă este un organism consultativ. Soluţia pe care a dat-o Comisia de la Veneţia este cea corectă. Adică: CCR se pronunţă ea, independent de alte autorităţi, iar ceilalţi trebuie să ţină cont de ceea ce spune CCR. Aşa spune însă şi Constituţia noastră, şi nici nu trebuie să se sesizeze Comisia de la Veneţia pentru că scrie în Constituţie treaba asta. Constituţia noastră cuprinde toate elementele de care trebuie să ţinem cont, chiar dacă unii nu vor să ţină cont de ele. Deciziile Curţii se publică în "Monitor" şi sunt general-obligatorii din acel moment".


Etichete Gheorghe Iancudeclaratie Gheorghe IancuComisia de la Venetia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live