Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint, trimis special RRA în Afganistan

21 Februarie 2018
Vizualizari: 3051
Comentează add

Disciplina şi profesionalismul militarilor români din cadrul Batalionului 280, apreciate de partenerii de coaliţie din Afganistan.

Profesionalismul militarilor români, apreciat la Kandahar

mario-balint-trimis-special-rra-in-afganistan

Caporalul Ionel Buzea (foto: Ilie Pintea)

Disciplina şi profesionalismul militarilor români din cadrul Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei "Inimi Neînfricate", aflaţi timp de şase luni în misiune în Kandahar, sunt apreciate de partenerii de coaliţie, care i-au declarat aceste lucruri chiar ministrului apărării, Mihai Fifor, la recenta vizită în teatrul de operaţii.

În provincia Kandahar, din sudul Afganistanului, acţionează o structură de forţe româno-americane.

Locotenent colonelul Cristinel Colibaba, comandantul Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei: Şi-a făcut datoria pe deplin şi nu este numai opinia mea personală, este opinia partenerilor noştri din cadrul Task Force-ului în care lucrăm. Este opinia comandantului /.../  şi a întregii echipe de comandă. La toate întâlnirile pe care aceştia le-au avut cu oficialii români, şi mă refer aici la ministrul apărării naţionale, însoţit de şeful Apărării din luna decembrie, ultima vizită condusă de generalul maior Incicaş, de fiecare dată atât comandantul Task Force-ului, cât şi oficialii au scos în evidenţă nivelul de disciplină al forţelor româneşti şi modul exemplar în care aceştia şi-au îndeplinit misiunea în perioada de şase luni de zile.

Este un  parteneriat real de la egal la egal, profesionalismul miliatrilor români fiind apreciat la superlativ de comandanţii americani.

Locotenent colonelul Joseph Geary, comandantul Task Force-ului Kandahar: Am o mare apreciere pentru români, am alături de mine ca locţiitor un comandant de batalion, eu sunt comandant de batalion. Este un parteneriat real, nu o situaţie de subordonare. Beneficiază de o expertiză reală în problemele de aici. Ceea ce aduc militarii români în luptă este disciplina şi experienţa. Militarii români, de la soldat la colonel, dau dovadă de disciplină individuală, de pregătire, de o cunoaştere exactă a operaţiilor din Afganistan. De aceea spun că sunt incredibili, au experienţă, cunosc Kandaharul, cunosc aria de operaţii ca  nimeni alţii din cadrul coaliţiei.

În câteva zile, Batalionul 280 Infanterie va transfera autoritatea ariei de responsabilitate Batalionului 30 Vânători de Munte "Vulturii Carpaţilor".


Etichete Disciplina şi profesionalismul militarilor români din cadrul Batalionului 280kandahar 2018partenerii de coaliţie din Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live