Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

8 Octombrie 2015

Nu toate profesiile sunt reglementate în UE

Profesiile reglementate în UE Profesiile reglementate în UE - Conține audio

alis-georgescu

 

Dacă vreţi să vă mutaţi într-o ţară din Uniunea Europeană, trebuie să ştiţi că este posibil ca meseria pe care aţi practicat-o în România, să nu fie reglementată în spaţiul comunitar. Ce trebuie să faceţi în acestă situaţie şi unde puteţi verifica dacă profesia pe care o aveţi este reglementată?

Profesiile reglememntate sunt acela la care nu puteţi avea acces decât dacă deţineţi o anumită diplomă, dacă aţi trecut o serie de examene specifice sau dacă v-aţi înregistrat într-o organizaţie profesională. 

 
Pentru a afla ce profesii sunt reglementate în fiecare ţară din spaţiul cominitar şi care sunt autorităţile competente, consultaţi baza de date a profesiilor reglementate disponibilă pe site-ul ec.europa.eu.
 
Atenţie! Există posibilitatea ca profesia dvs. să nu figureze pe lista profesiilor reglementate, dar să fie considerată parte a unei astfel de profesii.
 
Întrebaţi întotdeauna autorităţile ţării în care vă mutaţi dacă profesia dumneavoastra este sau nu reglementată.
 
Personalul punctelor naţionale de contact pentru recunoaşterea calificărilor profesionale vă poate ajuta să aflaţi căror autorităţi trebuie să vă adresaţi sau să intocmiţi dosarul pentru recunoşterea calificărilor. 
 
AUDIO:

Etichete profesii reglementatemeseriiUE

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live