Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Iunie 2015
Vizualizari: 1605
Comentează add

Maramureşanul care ar fi profanat mormântul părintelui Arsenie Boca spune că voia să demonstreze că trupul acestuia nu a putrezit şi că astfel poate fi canonizat.

Profanatorul mormântul părintelui Arsenie Boca riscă doi ani de închisoare

ilie-pintea

Mormântul lui Arsenie Boca. Foto: Ilie Pintea 

Bărbatul de 45 de ani, din judeţul Maramureş, care a profanat noaptea trecută mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, riscă să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare, spun polițiștii care l-au audiat astăzi la sediul Poliţiei Haţeg.

Bărbatul a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru, pe toată lungimea mormântului și a fost surprins în flagrant de călugărițele mănăstirii, care au şi sesizat poliţia.

Subcomisarul Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean Hunedoara, a declarat că bărbatul a încercat să se ascundă în pădurea din jurul mănăstirii Prislop, dar a fost găsit în scurt timp de polițiști și condus la sediul poliției din orașul Hațeg.
 
La ieșirea de la audieri, bărbatul a declarat că ar fi săpat groapa în mormântul părintelui Arsenie Boca pentru a demonstra că trupul acestuia nu a putrezit şi că astfel se îndeplineşte una dintre condiţiile necesare pentru ca acesta să poată fi canonizat.
 
Pe de altă parte, nu este exclusă varianta ca bărbatul să aibă probleme psihice.
 
El se afla de miercuri în zona Mănăstirii Prislop, unde şi-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la treburile gospodăreşti de acolo.
 
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte.
 
Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.
 
Părintele Arsenie Boca este considerat sfântul necanonizat al Ardealului, iar la mormântul acestuia de la Mănăstirea Prislop vin zilnic mii de pelerini. În zilele sfârşitului de săptămână numărul celor care se roagă la mormânt ajunge şi la 30.000 de persoane.

Etichete Știri Vestmormântul lui Arsenie BocaprofanatMănăstirea PrislopArsenie BocaSfântul Ardealuluipelerini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live