Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

14 August 2013
Vizualizari: 1950
Comentează add

Economia a fost susţinută de creşterile de aproximativ 6 procente înregistrate în primul semestru de exporturi şi producţia industrială.

Produsul Intern Brut "a crescut cu 1,7%" în primul semestru

cristina-ghioca

Foto: Arhivă

Produsul Intern Brut a crescut cu 1,7 la sută în primul semestru din acest an, comparativ cu primul semestru din 2012, potrivit datelor publicate miercuri, de Institutul Naţional de Statistică, informează Agerpres.

Economia a fost susţinută de creşterile de circa 6 procente înregistrate în primul semestru de exporturi şi producţia industrială.

Produsul intern brut în trimestrul II 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I, arată datele.

Luna trecută, INS a publicat date revizuite care arată că economia României a crescut în termeni reali cu 1,9 la sută în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Recent, Fondul Monetar Internaţional a revizuit în sus prognoza de creştere economică a României pentru acest an, de  la 1,6% la 2%.

Consiliul Fiscal apreciază drept realistă prognoza, în condiţiile în care un an agricol cel puţin normal va contribui substanţial la rata de creştere economică.
 


Etichete INSPIBcreştererevizuireFMIeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live