Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 August 2022
Vizualizari: 199
Comentează add

Producţia de miere din acest an a avut de suferit din cauza secetei.

Producţia de miere din acest an a avut de suferit

florin-lepadatu

Foto: wikipedia.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Producţia de miere, din acest an, din România a avut de suferit din cauza secetei.

Apicultorii au fost nevoiți să urce cu stupii în mediul alpin pentru a contracara efectele căldurii, dar și pentru a strânge celebra miere de mană.

Ioan Suciu transmite: ”Unul dintre cei mai importanți producători de miere și produse apicole din partea de vest a României, Cimil Victor, spune că producția de miere este, în acest an secetos, una medie de supraviețuire.


Cimil Victor: ”Am reușit să recoltăm o miere de mană de brad, mierea de zmeură, afin, fâneaţă alpină care este cel mai complex sortiment de miere din zona alpină. Cu ce cantitate de miere am recoltat pot să supraviețuiesc până în noul sezon apicol. Partea proastă cea mai mare, din cauza scumpirilor prețurilor la carburanți, câștigul e foarte mic, chiar dacă cantitatea de miere este medie.”

Totodată, apicultorii din județul Arad, pentru a contracara efectele secetei, și-au mutat stupii la granița cu Ungaria, unde culturile sunt irigate.


Cimil Victor: ”Am colegi care se duc până pe malul mării, unde sunt culturi irigate de floarea soarelui. Din Satu Mare până în Constanța, ceea ce înseamnă că recolta de miere se datorează 80%-90% și datorită irigațiilor.”


Etichete apicultorimierealbine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live