Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

Marţi, 23 Februarie 2021
Vizualizari: 65
Comentează add

Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal, primul tren cu cărbune urmând să fie livrat azi după-amiază către Termocentrala Mintia.

Producția de cărbune, reluată

ilie-pintea

Foto: Arhivă. 

Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal, primul tren cu cărbune urmând să fie livrat azi după-amiază către Termocentrala Mintia.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a declarat că se lucrează normal de la schimbul trei, iar la Mina Lupeni, unde minerii au ieşit din subteran abia luni seara, se vor executa operaţiuni de asigurare a abatajelor şi vor fi efectuate reparaţii la defecţiunile apărute, după care se va intra în program.

De asemenea, primul tren cu cărbune va pleca spre Termocentrala Mintia la ora 18,30 și va fi o garnitură formată din 32 de vagoane. Următorul marfar cu huilă va ajunge la termocentrală miercuri, când se va face şi pornirea instalaţiilor, pentru ca pe 25 februarie dimineaţa, la ora 8,00, producătorul de energie electrică să ajungă în parametrii normali de funcţionare, inclusiv pentru agentul termic livrat în reţeaua de termoficare din municipiul Deva.
 
Aproape 4.700 de apartamente și instituții din municipiul Deva au rămas fără apă caldă şi căldură, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit în noaptea de joi spre vineri, pentru că nu mai avea cărbune. În aceste condiţii, aproape toate şcolile din Deva au revenit la programul de studiu online, fiind afectaţi peste 4.200 de copii care învaţă în ciclul primar, dar şi cei din clasele terminale.
 

Etichete (ii)reluareactivitateminerimintia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live