Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

18 August 2016
Vizualizari: 1446
Comentează add

Producătorii de legume şi fructe spun că vânzările sunt slabe în această perioadă şi că oamenii aleg să îşi cumpere produsele din marile magazine.

Producătorii de legume şi fructe sunt îngrijoraţi de scăderea vânzărilor

daniela-manuta

Foto: captură video.

Producătorii şi comercianţii de legume şi fructe din pieţe sunt îngrijoraţi de scăderea vânzărilor şi, în condiţiile secetei din acest an, se tem că nu îşi vor recupera banii investiţi în culturi.

Producătorii de legume şi fructe spun că vânzările sunt slabe în această perioadă şi că oamenii aleg să îşi cumpere produsele din marile magazine.

Cheltuielile sunt mari, iar banii investiţi nu sunt recuperaţi, mai spun producătorii.   : Este muncă multă şi produsele sunt aşa cum sunt, sunt ieftine. Vindem foarte puţin.  : Ne omoară importurile care vin de afară. Cele mai scumpe, 4 lei, 3 lei, 2 lei. 

Reporter: La roşii vă referiţi.  : Da, deci la un kilogram de roşii, banii care îi investim nu-i scoatem, să ştiţi.  : Sunt cheltuielile mai mari. Din cauza secetei, se irigă mai des. Uzi dimineaţa şi până seara se usucă din nou. Mai avem şi pierdere. 30 - 40 % avem şi noi pierderi. Nu există să nu ai pierdere. Nu poţi să fii 100% în câştig în agricultură. 

Un kilogram de vinete costă 2 lei, gogoşarii se vând cu preţuri cuprinse între 3 şi 5 lei, iar un kilogram de varză cu 2 lei.

Aparent preţurile la unele legume sunt puţin mai mari.

Dată fiind seceta, oamenii spun că preţul li se pare justificat.  : Este la un preţ foarte bun, după buzunarul fiecărui cumpărător. 

Reporter: Vi s-au părut mai mari, nu ştiu, faţă de anul trecut?  : Cam la fel au rămas.  : Am luat ceapa la 1 leu şi ardeii la 2 lei şi frumoşi arătau, plus gogoşarii la 3 lei. Unii erau chiar frumoşi.


Etichete legumefructepiaţăpreţurivânzăriproducători

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live