Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Iunie 2020
Vizualizari: 399
Comentează add

Producătorii de alimente din Maramureș vând cu succes online

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Grupul cu producători locali din Maramureș intitulat "Traista cu bunătăți" se extinde, iar inițiatorii lucrează la un site dedicat exclusiv vânzării online a produselor locale.

 
Radio România Sighet transmite că în luna martie, producătorii locali din Sighet, dar și din împrejurimi s-au unit într-un grup pe Facebook, în care își prezintă ofertele și invită oamenii să cumpere direct de la ei produse alimentare proaspete și de calitate.
 
Grupul a debutat cu un număr de aproximativ 500 de membri, care s-au înscris în primele zile. Într-un timp foarte scurt, grupul a devenit popular, iar tot mai mulți producători, dar și cumpărători s-au înscris. Momentan, pe grup sunt 13.000 de membri activi și 4.000 de membri invitați.
 
"Nu mă așteptam la un val așa de mare de reacții pozitive, la o deschidere atât de mare din partea producătorilor, dar și a cumpărătorilor. N-am avut idee cât de mulți producători avem în zonă și cât de bune sunt produsele. Nu sunt expertă în IT sau marketing, am petrecut multe ore pe acest grup până când am reușit să-l organizez și să-l văd că funcționează așa cum trebuie. Acum l-am mai organizat, am creat module și am pus produsele pe categorii. Am stabilit și un set de reguli, ca să fie totul clar și practic pentru toți", a spus inițiatoarea grupului, Adriana Curmei, femeie de afaceri din Sighet.
 
Producătorii sunt foarte activi, în fiecare zi își prezintă produsele în cele mai deosebite moduri, astfel încât să fie atractive pentru cumpărători, iar aceștia nu întârzie să apară. Tot mai mulți sigheteni au renunțat la supermarketuri și cumpără alimente direct de la producătorii locali.
 
Petru Pop, producător local din localitatea Mara, s-a înscris pe grup chiar în primele zile. Alături de soția sa, și-a promovat produsele din lapte de oaie și de vacă în cele mai bune moduri, însă au și muncit mult, pentru ca produsele să fie nu doar aspectuase, ci și gustoase.
 
"Această perioadă a fost destul de grea pentru noi, deoarece am muncit foarte mult pentru ca produsele să ne iasă cât mai bine, iar clienții să fie mulțumiți. Am reușit să vindem toate produsele pe care le-am făcut. După primele livrări, clienții au fost foarte mulțumiți, ne-au recomandat prietenilor și vecinilor, iar în urma acestora nu am mai făcut față cererilor. Vindem în Sighetu Marmației și în împrejurimi, iar livrările se fac la domiciliul clienților ca și la început", explică el.
 
Unii producători au ajuns deja să facă livrări și în țară, motiv pentru care un site este imperios necesar, astfel că inițiatorii au decis că este momentul ca grupul să se dezvolte.
 
"Pentru că încercăm să venim și în sprijinul afacerilor din Sighet, o echipă de IT-iști din oraș lucrează la crearea unui site. Discutăm logo-ul, design-ul și modul de organizare, astfel încât să fie cât mai eficient și ușor de accesat. Avem însă nevoie de informații de la producători, iar ei sunt ocupați în această perioadă cu munca, așadar, lucrurile durează, însă sperăm ca în cel mai scurt timp să-l lansăm", spune Adriana Curmei.
 
Pe grupul "Traista cu bunătăți" se găsesc produse lactate, din carne, produse apicole, legume, fructe, băuturi naturale, prăjituri, dar și multe altele.
 
Pentru fiecare categorie, se găsesc informații despre produse, producători, modul de livrare, prețuri și multe altele.
 
De asemenea, periodic se organizează concursuri în care participanții câștigă coșuri pline cu bunătăți oferite de producători.

Etichete Adriana Curmei,Sighet"Traista cu bunătăți"alimenteMaramureșSighetu-Marmației

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live