Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

21 August 2010
Vizualizari: 1539
Comentează add

Reprezentanţii producătorii agricoli reclamă faptul că, sub pretextul crizei economice, ministerul agriculturii a decis să înjumătăţească subvenţia la hectar şi să taie subvenţia acordată crescătorilor de animale.

Producătorii agricoli se pregătesc de proteste

alex-olaru

Reprezentanţii producătorilor agricoli au anunţat calendarul protestelor pentru luna septembrie.

Producătorii agricoli încep de luna viitoare acţiunile de protest, prin pichetarea prefecturilor.

Agricultorii cer ministerului de resort să găsesască soluţii de finanţare a domeniului, mai ales în sectoarele în care ajutoarele de stat lipsesc în acest an.  

Calendarul acţiunilor de protest se deschide la începutul lunii septembrie în ţară, dată la care sunt programate în fiecare capitală de judeţ mitinguri şi marşuri de protest, cu participarea tuturor organizaţiilor şi a sindicatelor profesionale ale producătorilor agricoli.

Din data de 9 septembrie, agricultorii vor demara acţiuni de protest în Bucureşti, la care sunt aşteptate câteva mii de persoane.

În cazul eşuării negocierilor dintre ministerul agriculturii şi membrii Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România şi ai Agrostar, sindicaliştii anunţă că vor bloca pe 23 septembrie drumurile şi vămile.

Agricultorii solicită o întâlnire la nivel înalt, la care să participe reprezentanţii guvernului, partidele parlamentare, europarlamentarii şi preşedintele Traian Băsescu.

Ei reclamă faptul că, sub pretextul crizei economice, ministerul a decis să înjumătăţească subvenţia la hectar şi să taie subvenţia acordată crescătorilor de animale, drepturi pe care, susţin protestatarii, şi le-au câştigat prin negocieri cu Uniunea Europeană.

Lipsa sprijinului în accesarea de fonduri europene este o altă problemă la care fac referire agricultorii.


Etichete agricultorproducătorprotestcalendarcrizăTraian BăsescuAgrostar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live