Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 150
Comentează add

- Producătorii şi furnizorii de energie şi gaze din România le solicită Guvernului şi Parlamentului să elimine măsura plafonării preţurilor.

Producătorii şi furnizorii de energie şi gaze nu vor plafonarea prețurilor

florin-lepadatu

Foto: wikipedia.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Producătorii şi furnizorii de energie şi gaze din România le solicită Guvernului şi Parlamentului să elimine măsura plafonării preţurilor şi să se consulte cu jucătorii de pe piaţă pentru a lua cele mai bune decizii pentru a reduce facturile consumatorilor în această iarnă.

Ei recomandă alte tipuri de măsuri precum reducerea impozitării sau compensarea facturilor pentru o perioadă limitată.

Cât priveşte plafonarea, aceasta e considerată a fi o măsură care influenţează negativ piaţa, deja aflată în situaţie de criză,  iar efectele vor fi plătite inclusiv de consumatorul final.  Mai mult, este o măsură pe care nici Comisia Europeană nu o recomandă.

Cătălin Niţă, Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze, în cadrul unei dezbaterii organizate azi de Asociaţia Energia Inteligentă: De regulă, aceste măsuri cam au un recul şi reculul acela, de regulă, e plătit într-o formă sau alta tot de consumatorul final. Nu mă refer neapărat că îl plăteşte în tarife, dar mă refer că îl va plăti în taxele şi impozitele pe care le va solicita statul ca să reîntregească bugetul din care a compensat aceste măsuri, chiar şi temporar, chiar şi pentru şapte luni.


Etichete energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live