Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Martie 2020
Vizualizari: 213
Comentează add

Reprezentanţii pacienţilor cer amânarea publicării ordinului privind preţurile medicamentelor, pentru a se putea găsi formula cea mai bună.

Producătorii de medicamente cer noi calcule ptr stabilirea preţurilor

radiojurnal

 

Producătorii de medicamente cer stabilirea unei noi metode de calcul al preţului sau o ajustare a celei existente. Ei reclamă calcularea greşită pentru unele tratamente.

Reprezentanţii pacienţilor cer amânarea publicării ordinului privind preţurile medicamentelor, pentru a se putea găsi formula cea mai bună.

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, Rozalina Lăpădatu, a atras atenţia că în urma ultimei modificări au dispărut 70 de medicamente inovative.

Un grup de lucru va analiza cum se poate îmbunătăţi legislaţia referitoare la politica de preţuri, astfel încât angajamentele să fie respectate până la 1 aprilie, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu. 

Andrei Baciu: Modalitatea de calcul a preţului în ceea ce priveşte politica medicamentului este una complexă. O chestiune vizează taxa clawback, domeniu în care s-a lucrat intens în ultima perioadă şi s-au analizat mai multe scenarii, şi lucrurile în momentul de faţă sunt pe finalul analizelor; dar asta atinge doar o parte în ceea ce priveşte dimensiunea preţului în domeniul mai larg al politicii medicamentului. Sunt foarte multe medicamente care lipsesc de pe piaţă şi care dispar într-un mod continuu. Deci este evident că s-a ajuns într-un punct nesustenabil. Pentru pacienţii din România - vorbim de accesibilitatea pacienţilor la tratament. Trebuie întreprinse un set de măsuri. Vom aduce experţii la masă, pentru că chestiunea este destul de tehnică, pentru a identifica atât modele europene, dar şi pentru a le adapta contextului local.


Etichete pacienţipreţuri medicamenteproducători

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live