Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 263
Comentează add

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, urmează să îşi prezinte vineri în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM punctul de vedere.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la CSM

florin-lepadatu

 

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, urmează să îşi prezinte vineri în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul efectuat la DNA.

Coordonatorul echipei de control la DNA, Elena Rădescu, şi-a prezentat joi, pentru aproximativ trei ore, tot în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind Raportul Inspecţiei Judiciare după controlul efectuat.

La ieşirea din CSM, întrebată dacă presiunea era atât de mare încât procurorii au început să plângă, fără a se preciza de către jurnalişti despre cine ar fi vorba, Elena Rădescu a răspuns: "Da, au fost umiliţi.

Prin conduită, comportament".

Pe 6 octombrie, DNA a publicat concluziile raportului de control al Inspecţiei Judiciare în care se arată că procurorul-şef,  Laura Codruţa Kovesi, a construit sentimentul de credibilitate şi respect al legii, dând instituţiei prestigiu şi putere şi are calităţile necesare pentru a-şi exercita în continuare funcţia de conducere.

Totodată, în concluziile raportului Inspecţiei Judiciare se susţine că Laura Codruţa Kovesi a format un colectiv omogen, pe care l-a transformat într-o echipă capabilă de performanţe, a cultivat lucrul în echipă, a implementat loialitatea şi a anticipat nevoile colectivului.

Pe de altă parte, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare, Laura Codruţa Kovesi a obstrucţionat verificările la instituţia pe care o conduce, refuzând să pună la dispoziţie dosarele procurorului Mihaiela Iorga Moraru, însă concluzia este contestată atât de trei inspectori judiciari care au făcut parte din echipa de control, cât şi de DNA, relatează Agerpres.


Etichete CSMDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live