Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 255
Comentează add

Laura Codruţa Kovesi merge la CSM pentru a îşi susţine punctul de vedere referitor la controlul Inspecţiei Judiciare la DNA.

Procurorul şef al DNA îşi prezintă la CSM obiecţiile legate de un control

sergiu-stet

 Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Foto: Arhivă.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, îşi susţine vineri, 13 octombrie, la Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind raportul Inspecţiei Judiciare, întocmit după controlului efectuat la DNA.
 
După realizarea controlului, în presă au apărut mai multe informaţii din conţinutul raportului Inspecţiei Judiciare.
 
DNA susţine, într-un comunicat de presă, că Inspecţia Judiciară a lansat în spaţiul public informaţii din raportul făcut în urma controlului la această unitate de parchet, fără a respecta procedura de control care prevede ca Direcţia Naţională Anticorupţie să formuleze obiecţiuni.
 
Conform documentelor apărute în presă cu surse neidentificate, controlul Inspecţiei Judiciare ar fi depistat mai multe nereguli în activitatea DNA, inspectorii propunând cercetarea disciplinară dar menţinerea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.
 
Printre neregulile depistate de inspectori se numără tergiversarea anchetelor, dosare în care nu s-au făcut acte procedurale pentru o perioadă îndelungată sau redistribuirea/ repartizarea haotică a dosarelor, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.
 
La începutul săptămânii viitoare, luni, 16 octombrie, la ora 10, este aşteptat la Secţia pentru procurori Gheorghe Stan, inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.
 
 
 

Etichete Koveşiinspecţia judiciarăDNAcontrolprocuroriraportobiecţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live