Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2017
Vizualizari: 441
Comentează add

În opinia şefei DNA, pedepsirea funcţionarilor corupţi nu este suficientă pentru eradicarea fenomenului, ci trebuie înlăturate riscurile şi vulnerabilităţile care duc la corupţie.

Procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, invitată în Parlamentul European

radiojurnal

 Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Foto: captura video.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat la Bruxelles că fenomenul corupţiei are efecte dramatice şi se manifestă prin aceleaşi acţiuni repetitive, iar rezultatele obţinute de procurorii anticorupţie demonstrează şi faptul că există vulnerabilităţi majore, care pun în pericol buna funcţionare a societăţii româneşti.

Ea a participat la conferinţa organizată de Parlamentul European cu tema "Lecţii de învăţat din România: schimb de bune practici între autorităţile anticorupţie din România şi Ucraina".

În opinia şefei DNA, pedepsirea funcţionarilor corupţi nu este suficientă pentru eradicarea fenomenului, ci trebuie identificate şi înlăturate riscurile şi vulnerabilităţile care conduc la comiterea faptelor de corupţie.

Şefa DNA a arătat şi că au existat încercări repetate de a limita eficienţa investigaţiilor, prin iniţiative de modificare a legislaţiei anticorupţie sau prin refuzul de a ridica imunitatea politicienilor şi că presiunile exercitate în spaţiul public depăşesc uneori limitele unor critici acceptabile într-o societate democratică.


Etichete Parlamentul EuropeanLaura Codruţa KovesiDNAUcrainadiscurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live