Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

4 Iulie 2021
Vizualizari: 333
Comentează add

Procurorii constănţeni au deschis un dosar penal pentru ucidere, vătămare corporală și distrugere din culpă în urma incendiului de vineri de la rafinăria Petromidia.

Procurorii au deschis un dosar penal în urma exploziei de la Petromidia

sorin-cealera-constanta

  Explozie urmată de un incendiu la Petromidia. Foto: Arhiva/ Sorin Cealera

Procurorii constănţeni au deschis un dosar penal pentru ucidere, vătămare corporală și distrugere din culpă în urma incendiului de vineri de la rafinăria Petromidia, soldat cu moartea unui bărbat şi rănirea altor cinci.
 
Procurorii spun că cercetările în acest dosar ar putea dura o perioadă până când se vor lămuri lucrurile.
 
Ȋn acest moment, starea celor doi lucrători, transferaţi la Spitalul clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti esti stabilă. Cei doi se află în comă indusă. Cel mai grav rănit dintre aceştia este operatorul în vârstă de 53 de ani, care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului.
 
Reevaluarea a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului.
 
Al doilea angajat, în vârstă de 58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei, prezintă răni pe 25%-30% din suprafața corpului. Unul dintre cei doi lucrători internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța a fost deja externat, având răni minore. Este vorba despre un lucrător instrumentare și control, în vârstă de 53 de ani.
 
Celălalt, un operator în vârstă de 27 de ani, a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conștient și ținut sub observație de medicii constănțeni în secția postoperatorie.
 
Ȋntre timp, autorităţile de mediu investighează cauzele exploziei și impactul incendiului asupra cetățenilor din zonă și a mediului.
 
După stingerea focului, pompierii au mai acționat câteva ore pentru răcirea instalațiilor pentru a înlătura orice pericol de pe platforma industrială.
 
Compania Rompetrol Rafinare a transmis că livrarea de carburanți pentru stațiile Rompetrol din România și regiunea Mării Negre va fi asigurată în continuare.

Etichete dosar penalpetromidiaexplozie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live