Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2019
Vizualizari: 313
Comentează add

Peştele era transportat în condiţii improprii şi distribuit în magazinele româneşti pe baza unor documente falsificate.

Procurorii aşteaptă rezultatele privind peştele contaminat pescuit ilegal

radiojurnal

Procurorii români aşteaptă rezultatele a peste 100 de percheziţii făcute în cinci ţări europene pentru a putea lua măsuri împotriva membrilor unei grupări organizate care vindea peşte contaminat pescuit ilegal din mai multe zone poluate.

Procurorul Teodor Niţă, coordonatorul anchetei, spune că peştele era transportat în condiţii improprii şi distribuit în magazinele româneşti pe baza unor documente falsificate.

El cere sprijinul inspectoratelor locale sanitar-veterinare pentru eliminarea mărfii de pe piaţă. 

Teodor Niţă: Oamenii au văzut că este o afacere emergentă, care este foarte funcţională. În zonele astea poluate din străinătate nu este permis pescuitul. Poluare industrială nu se face cu apă de flori, se face cu nenorociri; şi vă daţi seama ce este acolo. Din zone din Ebru, din /.../, mai pescuiesc ei prin zone similare de prin Franţa, iau peştele şi îl depozitează în condiţii mai mult decât improprii. Le transportă în manieră absolut brutală în România şi, apoi, le vând magazinelor de specialitate, inclusiv unor mari retaileri. Documentele, de regulă, se contrafac, pe care le completează după interes. Vrei de Franţa, de Franţa îţi dăm; vrei de Germania; vrei de Ungaria; de toate. ANSV-ul, structura centrală, ne-a ajutat, dar probleme /maxime/ sunt cu DSV-urile locale, care se făceau că nu văd. Unii dintre ei intrau, vedeau, a, miroase, miroase bine, este în regulă, miroase a peşte, să-i drumul, e bun la consum. La un moment dat, chiar ne certau pe noi că nu îi oprim când intră în ţară. Păi, măi, oameni buni, nu vedeţi că nu au acte de provenienţă, sunt falsificate? Nu ne interesează! Intraţi!

În urma unei sesizări EUROPOL, autorităţile din Spania au anihilat aripa acestei organizaţii care opera pe fluviul Ebru şi au confiscat câteva tone de peşte contaminat, care ar fi urmat să ajungă tot pe pieţele din ţara noastră.


Etichete pestepoluare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live